5 TIPS FÖR ATT GÖRA DIN TRÄDGÅRD REDO FÖR HÖSTEN

Ta extra väl hand om din gräsmatta
Gräsmattan har det svårt på hösten på grund av regn och kyla. Därför kan din gräsmatta behöva lite extra uppmärksamhet. Håll gräsmattan fri från löv så mycket som möjligt och klipp den en sista gång i slutet av oktober. Var försiktig så att du inte klipper gräset för kort. Lite längre gräs håller ogräs och mossa borta eftersom gräset absorberar solljuset. Slutligen kan du strö gräsfrö på de kala platserna för att fylla ut dem igen.

Flytta växter, plantera lökar
Regelbunden nederbörd gör att jorden är fuktig på hösten. Eftersom det ofta inte är kallt på hösten är den här årstiden lämplig för att plantera nya blomsterlökar för våren. Gör detta senast i oktober! Om du planterar dina blomsterlökar vid den här tiden på året kan de få mer kraft innan vintern kommer.

Säsong för grönsaksträdgården
Det är inte bara i september och oktober som du måste göra din trädgård redo för hösten: för älskare av hemodlade grönsaker är hösten den perfekta säsongen! Endiver, morötter, spenat och fältsallat är alla lätta att odla nu. Cress är också bra att så.

Ta hand om fåglarna
För att hjälpa fåglarna att vänja sig vid sitt nya vinterhem kan du redan nu hänga upp en fågelholk. Se till att fågelhuset inte är för varmt eller för kallt (träets minsta tjocklek är 1,5 centimeter). Häng upp fågelholken så att öppningen vetter mot nordost eller sydost, så att fåglarna inte störs av solen eller regnet.